Cloud Busting Manager

Wil jij weer net zo knallen als voorheen? Wil jij nu weer net zoveel succes hebben in alles wat je aanpakt, zoals voorheen? Wil jij verder, vol vertrouwen en met succes, want nu weet je wat je niet meer moet doen?

N

Ben jij het vertrouwen in jezelf kwijt? Lukt het niet als je solliciteert?

N

Begrijp jij waarom je nu niet meer verder komt in je carrière?

N

Lijk jij tegen een plafond klem te zitten?

N

Lukt het je niet (meer) om stappen te maken in je carrière?

N

Komt de promotie niet meer automatisch?

N

Ben je zelf nu ook een beetje het geloof kwijt in je talenten?

N

Lukt het niet om verder te komen in je carrière?

N

Ben jij zo gestruikeld in je carrière dat het lijkt alsof je niet meer op kan staan?

N

Wil jij weer succesvol automatisch door groeien in je carrière?

N

Wil jij weer voelen dat je er toe doet, dat alles wat je oppakt impact gaat hebben?

N

Wil jij weer vertrouwen op je oude succesformule? Je oude kracht? Je unieke kracht?

Aanbod

Met het Cloud Busting Managers programma ga je ten eerste ontdekken wat je tegenhoudt, wat je voorheen beperkte, en vooral ook wat je nu belemmert om verder te gaan. Vervolgens ga je ontdekken wat je echt aanspreekt. Waardoor je keuzes kan maken waar je automatisch warm voor gaat lopen. Keuzes waarvoor je geen motivatie hoeft te zoeken, maar waarvoor motivatie onbewust bij het wakker worden bij je binnen stroomt. Zoals je vroeger gewend was, maar dan beter! En om het af te ronden, om je een fantastische start te geven in het nieuwe leven waar je nu vol vertrouwen instaat, krijg je extra tools en structuur aangereikt waarmee je als succesvolle manager en leider nog steviger in je schoenen staat. Omdat je nu écht klaar voor je verdere succesvolle carrière bent!

{

Wat anderen over mij zeggen als manager

Liz Smith
During my time working with Els, I benefited from her wise advice, humor and warmth more than once. And to this day if I’m faced with a tricky management situation, I ask myself ‘What would Els do?’.

Karen Farrington
Werken vóór Els is werken mét Els. Als geen andere manager in mijn carrière kan Els een team om zich heen vormen die absoluut complementair is in vaardigheden. Een leider in hart en nieren weet ze ons te binden om in te zetten voor een gedeelde visie. Dat is leiderschap, pur sang.

Lydia Tacx
Werken voor Els (of beter gezegd, werken met Els) was een feest. Els vertrouwde de collega’s waarmee ze samenwerkte. Ze had het vermogen om een team te bouwen met specialisten, die ze vrijheid gaf om naar eigen inzicht hun werk te doen. Haar analytisch vermogen was (is) groot. Dat gecombineerd met de eigenschap om in oplossingen te denken, maakten dat we met een klein team heel veel voor elkaar kregen.

Voor wie?

(de (gestruikelde) succesvolle manager die door wilt!)

 

Herken je dit?

Eigenlijk al vanaf het begin ben je bent lekker succesvol in je carrière. Gestaag klim je de ladder in het bedrijf waar je werkt. Je wordt continue voor een nieuwe baan, een nieuw project, een nieuwe (grote) uitdaging gevraagd. Todat….. je gevraagd wordt voor die baan/project/uitdaging die gedoemd was te mislukken. Met een grote struikelpartij bij jou als gevolg (uitbarsting op het werk, oververmoeidheid, burn-out, noem maar op). Je wordt goed geholpen door bedrijf, arts, en familie en vrienden, en in no time ben je weer op het werk. Maar dan… dan begint het pas echt. Hoe voel je je dan? Herken je jezelf weer? Gaat alles weer op de oude voet verder? Of…..?

Of.. zijn de volgende situaties maar al te herkenbaar?

Ben je…

 • voorheen altijd gevraagd voor promoties, maar wordt je  nu overgeslagen
 • ongelukkig, want succes leek vroeger wel aan te waaien, maar nu komt het bijna niet meer voor?
 • met moeite enthousiast te maken voor leuke projecten op je werk?
 • al veel om je heen aan het kijken, maar niets spreekt echt aan? Want het is
  • of te laag ingeschaald
  • of niet beschikbaar voor jou: je krijgt het advies om daar vooral níet op te solliciteren, want dat is te hoog gegrepen.
 • inmiddels aan jezelf en je kennis aan het twijfelen?
 • gaan geloven dat je wellicht helemaal niet zo goed bent, dat het vroeger allemaal maar toevallig was gebeurd?
 • verbijsterd dat je jezelf en je eigen reacties niet meer herkent?
  • of omdat je de confrontatie uit de weg gaat
  • of omdat je echt keihard aan twijfelt dat wat er gevraagd wordt, überhaupt haalbaar is
 • geschokt dat je nu eigenlijk snel en automatisch antwoord ”nou dat gaat niet lukken”, terwijl je voorheen altijd zei ”nou dat gaan we doen/proberen/uitzoeken” ?

Als je op 1 of meerdere van de bovenstaande punten volmondig “ja” kan antwoorden, dan is het tijd voor actie. Het succes wat  je vroeger had, kan je nu weer hebben. Sterker nog, je kan juist nog succesvoller worden dan voorheen: want nu ga je er zelf op voorbereiden.

Ben jij die succesvolle manager die een keertje flink gestruikeld is in haar/zijn carrière? Een project aangenomen dat gewoon gedoemd was om te mislukken? Of een baan geaccepteerd waarvan je niet goed op de hoogte was gesteld hoe onmogelijk deze rol eigenlijk was? Of gewoon, simpel weg door te veel op je bord te hebben gekregen, een flinke burn-out gehad?

 Hoe dan ook, wat de reden ook is, je voelt nu aan alle kanten dat je gewoonweg niet op de goede plek zit. Niks gaat meer zo lekker als vroeger, je voorheen zo scherpe intuitie faalt herhaaldelijk, successen zijn er wel, maar slechts in mondjesmaat, en komen zeker niet automatisch aanwaaien. Kortom, je bent niet meer de succesvolle manager die je altijd wel geweest was.

 Oplossing? Je gaat aan het solliciteren. Echter, dit gebeurt wel vanuit een negatieve mindset: “waar is mijn succes van voorheen? Waarom lukt het niet om een baan te vinden waar ik weer net zo enthousiast van wordt als voorheen (en daar door dus ook super presteer). En zelfs binnen het bedrijf waar ik tot nu toe zo succesvol was, zelfs daar kom ik niet meer hoger, de deuren lijken wel op slot zelfs. En dat allemaal vanwege die ene struikelpartij… Dat is toch niet eerlijk?

 Tijdens deze hele situatie, zie en ervaar je ook veel irritatie vanuit je omgeving: je bent bijna jaloers op de collega’s die gemakkelijk door stromen binnen het bedrijf. Die collega’s die reageren zoals jij voorheen ook altijd reageerde met “ja, dit gaan we doen”, ipv het antwoord wat jij constant op je lippen lijkt te hebben: “nou, ik weet niet of dat gaat lukken”. Je reageert thuis ook niet meer zoals je gewend bent. Het lijkt wel of je je weerstand bent kwijt geraakt. Maandag is niet meer een feestje, maar eerder een straf. En je pluist het internet af, is er iets anders wat je ergens kan doen?

 Je staat niet meer blij in het leven, je straalt dat gefrustreerde gevoel ook uit. Mensen reageren zo ook op je. Je laat ook negatief commentaar (wat je nu meer en vaker hoort) ook binnen. Voorheen kon je daar gemakkelijk overheen stappen, als je het al hoorde… Nu trekt dit soort commentaar je gelijk naar beneden.

 Je bent niet meer gemotiveerd, en dat voel je op maandagochtend vooral. Je bent niet blij in je werk, en dat merken je collega’s. Je krijgt daardoor ook niet meer de gelegenheid om de kersen van projecten te doen, maar je krijgt de ‘restjes’, zo voelt het in ieder geval. Je voelt alsof je helemaal vast zit in je gouden kooi, ennnn was dat succes van voorheen dat wel echt jouw succes? Of was dat toeval? Je begint enorm aan je zelf t twijfelen. Ben je het wel waard? Moet je dit nou niet accepteren wat beter dat dit gaat het niet meer worden. Wellicht den stap naar beneden, daar was je nog gelukkig, zal je dat daar dan weer worden als je een demotie accepteert?

Wie ben ik (als succesvolle manager)

Ik heb aan de lijve ondervonden dat je plotseling, midden in een succesvolle carrière, ineens keihard kan struikelen. De verkeerde promotie accepteren, het verkeerde pad opgaan. Het verkeerde project op pakken. Want jij kan immers alles aan, jij hebt van alles een succes gemaakt. En dan blijkt: nu even niet. Nu geen succes. Nu geen bijna automatische promotie. Sterker nog, nu plotseling ziek thuis, of onder zo veel stress, dat ziek thuis wel heel dichtbij als oplossing komt.  Voor mij kwam het als donderslag bij helder hemel –ondanks dat het achteraf een proces van anderhalf jaar bleek te zijn geweest!-.

Ik had bijna blindelings en vol vertrouwen mijn volgende baan aangenomen binnen het bedrijf waar ik al 12 jaar met veel succes de carrière ladder had beklommen. Een baan die me buiten mijn comfort zone zou halen, en dus me heel veel gelegenheid zou geven om nog verder te groeien. Echter, ik zat helemaal fout. De afdeling waar ik kwam was in een enorme strijd met het hoofdkantoor gewikkeld, een strijd waar ik het niet mee eens was. En dus zat ik automatisch aan de ‘verkeerde kant’ van die strijd. En hou je dan maar staande. Dat lukte mij geheel niet. Ik voelde me alleen, in de steek gelaten, en hoe hard ik ook probeerde, de aansluiting met mijn baas en de collega’s in de afdeling kwam helemaal niet tot stand. En in plaats van aan de bel te trekken bij het hoofdkantoor, om aan te geven dat ik hulp nodig had, bleef ik koppig denken dat ik het wel alleen aan kon, en dat ik ook van deze baan een succes zou gaan maken. Kostte wat het kost.

En het kostte wat! Mijn gezondheid uiteindelijk. Door te blijven door ploeteren in mijn eentje, raakte ik uiteindelijk zwaar overspannen. Gelukkig met veel hulp van het bedrijf zelf, van mijn directe familie en vrienden en van de huis- en bedrijfsarts, ben ik hier super goed uit gekomen.

Super goed? Tja, dat dacht ik toen wel. Totdat ik merkte dat op mijn werk ik echt wel verandert was. Waar ik voorheen met veel plezier naar het werk ging, ging dat nu niet meer zo automatisch. Waar ik vroeger zonder aarzeling nieuwe uitdagingen aannam, was ik er nu huiverig voor en ging ze liever uit de weg. Waar ik vroeger alle vragen ‘of er iets mogelijk was’ beantwoorde met de zin” Jazeker kan dat, en dan kunnen we ook nog X, Y en Z doen” nu beantwoorde met de zin “nou, dat weet ik nog zo net niet.”  Met andere woorden: ik was zwaar verandert. Super voorzichtig geworden in plaats van ‘laten we het proberen, je weet maar nooit”. En wat het vreemde was, mijn omgeving was ook veranderd. Zij behandelden mij als ‘fragiel’, waren voorzichtig om mij heen, daagden mij niet uit, hielden mij geen spiegel voor.

Ik dacht toen wel, dit wil ik niet, ik ga kijken naar een andere baan binnen het bedrijf. En toen kwam de echte eyeopener: overal in het bedrijf waar ik probeerde om een stap hoger te komen kreeg ik hetzelfde te horen “ik denk niet dat deze stap mogelijk voor je is”. Zo, dat was een ander antwoord dan ik tot dan toe gewend was geweest.

En dat zette me in actie: als niet binnen het bedrijf, dan er maar buiten! Ik ben toen heerlijk gaan solliciteren –ik heb zelf heel veel nieuwe teams mogen opbouwen, dus als ik iets in de vingers heb, dan is het sollicitatie proces wel.- En de eerste beste sollicitatie was meteen raak: ik werd de directeur voor een non-profit organisatie.

Wat ik toen helaas nog niet wist is dat je wel weg kan gaan bij een bedrijf, maar de meest bepalende factor neem je gewoon mee: jezelf! En daar ik mijn onderliggende verlies van zelfvertrouwen nog helemaal niet had aangepakt, liep ik keihard tegen precies hetzelfde probleem op: waar ik voorheen vol plezier nieuwe uitdagingen aannam, ikging ze nu liever uit de weg. Niet bepaald een goede eigenschap voor een directeur van een non-profit instelling. En dus nam ik al snel het besluit: dit is niet mijn omgeving, ik ga hier weg. Weer de sollicitatie route in, en ondanks dat ik 50plus ben, rolde ik moeiteloos in de volgende baan: een directeur rol bij de gemeente Amsterdam. Super gave plek, en dan ook nog in de stad van mijn dromen.

Echter, je raadt het al.. ook nu weer had ik gewoon mijzelf meegenomen, zonder eerst de onderliggende issues aan te pakken. Met hetzelfde resultaat: ook hier heb ik na ongeveer 6 maanden afscheid genomen.  Gelukkig dat ik toen wel besefte dat dit dus niet zo langer door kon gaan. Om mezelf te voorzien van een inkomen, heb ik interim werk aangenomen, maar ben ondertussen verschrikkelijk hard aan het werk gegaan aan mezelf.

Hulp gezocht via arts,via vrienden, via internet, gewoon gegoogled, maar niks bleek echt aan te sluiten op mijn hulpvraag: hoe krijg je als (voorheen succesvol!) manager weer je zelfvertrouwen terug, zodat je weer lekker door kan gaan zoals je gewend was? Vele (zelfhulp-) cursussen en boeken verder kwam ik tot de conclusie dat niks echt voor mij de oplossing kon geven. Totdat ik via via uiteindelijk terecht kwam bij Rapid Tranformational Therapy.

En dat bleek het ei van Columbus: niet aan de slag gaand met ‘vind je zelfvertrouwen’ of ‘vind je passie’ maar eerst de onderliggende oorzaak naar boven halen over ‘hoe ben ik hier terecht gekomen?”. En daarna “hoe kom ik hier nu uit?”. En ja, als je daar eenmaal bent, als je weet dat een verkeerde overtuiging over jezelf je heeft gebracht daar waar je nu bent, kan je dat zo mooi ombuigen naar een overtuiging over je zelf dat je gaat brengen naar waar je naar toe wilt!

De vrijheid die ik vanaf dat moment voelde, is met geen woorden te beschrijven. De vleugels die ik nu onder mij voel, zijn zoveel groter en krachtiger dan de vleugels tijdens mijn eerdere succesvolle carrière ooit zijn geweest. De kracht die ik in mij voel, is sterker dan ooit tevoren, brengt mij het leven wat ik wil, waar ik thuis hoor, onder de voorwaarden die ik stel. En hoe dat kan? Nou, heel simpel, nu ben ik er écht klaar voor! Het komt me niet aanwaaien zoals voorheen (waardoor je dus ergens terecht komt waar de wind je heen brengt), maar ik kies hier bewust mijn eigen destinatie. Mijn zelfvertrouwen brengt mij waar ik heen wil. Mijn potentieel groeit met de dag, en hoe harder ik groei, hoe verder ik reik, hoe lekkerder ik me voel. Ik ben er weer!

 Wat ik heb geleerd, wil ik doorgeven! Het is mijn missie geworden! Ik zie vaak om me heen dat gestruikelde succesvolle managers aan hun lot worden overgelaten. Niet meteen hoor, eerst wordt je echt wel goed geholpen om uit de burn-out te komen, maar daarna… Dan zit je ineens vast. Verrassend voor je zal zijn dat dit komt door je eigen gedrag, je eigen overtuigingen, je eigen weerstand. Deze wordt haarfijn aangevoeld door je omgeving. En daar wordt dus ook op gereageerd, bewust of onbewust. Met als gevolg dat het carrière pad dat vroeger voor je (bijna automatisch) open lag, nu dicht is achter zwaar gesloten deuren.

 Gelukkig is er een sleutel: eentje die je verder gaat brengen dan je stoutste dromen. Met het Cloud Busting Managers programma ga je ten eerste ontdekken wat je tegenhoudt, wat je beperkt, en vooral ook wat je nu belemmert om verder te gaan. Vervolgens ga je ontdekken wat je echt aanspreekt. Waardoor je keuzes maakt waar je automatisch warm voor loopt. Keuzes waarvoor je geen motivatie hoeft te zoeken, maar waarvoor motivatie onbewust bij het wakker worden bij je binnen stroomt. Zoals je vroeger gewend was, maar dan beter! En om het af te ronden, om je een fantastische start te geven in het nieuwe leven waar je nu vol vertrouwen in staat, krijg je in dit programma extra tools en structuur aangereikt waarmee je als succesvolle manager en leider nog steviger in je schoenen staat.

Kwalificaties

N
Gecertificeerd Advanced Rapid Transformational Therapeut
N
Gecertificeerd Rapid Transformational Therapeut
N
Gecertificeerd Clinical Hypnotherapeut
N
Gecertificeerd Hypnotherapeut
N
Lid van CPD Rapid Transformational Therapy
N
Lid van CAT: Collectief Alternatieve Therapeuten
N
Lid van GAT: Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten

Cloud Busting Manager Programma is een uniek programma dat therapie, coaching en training combineert om jouw klaar te stomen voor het (her-)lanceren van jouw carrier nadat je gestruikeld bent.

Een succesvollere carrière dan voorheen, omdat deze keer gebeurt onder jouw voorwaarde zodat  jij er nu écht klaar voor bent!

Dit programma is zo opgebouwd om voor jou de beste springplank te creëren waar vanaf jij de rest van je carrière kan voortzetten. Hoe gaan we dat doen?

Nou, we beginnen bij het begin: de oorzaak van de struikelpartij. Dit ligt ten alle tijden ergens in jouw. En dat is supergoed nieuws, want als het in jouw ligt, dan kan je er ook wat aan doen. Dan kan je er mee aan de slag!. Dit is het eerste inzicht. Het tweede inzicht is, dit ligt aan een oude belemmerende overtuiging die je ergens in je jeugd hebt opgedaan. Deze overtuiging heeft je nu het geloof gegeven dat als je struikelt in je baan, je dan niet meer veder kan. En wat alweer het mooie nieuws is, deze overtuiging kan je doorbreken. Echt doorbreken, niet theoretisch , maar emotioneel, van binnenuit. En met die doorbraak weet je gelijk dat je nooit weer in diezelfde situatie zal terecht komen. Die laat je vanaf nu voor altijd achter je. Daarnaast krijg je nog extra inzichten: welke werkomgeving past nu werkelijk het beste bij mij? Waar ligt mijn passie echt? Hoe zorg ik ervoor dat ik ook daar terecht kom waar ik wil wezen? En als laatste, het is altijd fijn voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen als je een paar extra tools en overtuigingen mee krijgt die je leiderschap skills nog even wat verscherpen, zodat je volledig beslagen te ijs komt, bij de baan die bij je past!

Er zijn 3 versies van het Cloud Busting Manager programma:

VIP Programma

-binnenkort beschikbaar-

1:1 coaching programma waarbij we diep gaan om de beste manager in je naar boven te laten komen. Zodat jij vanaf nu zelf bepaalt waar je werkt, met wie je werkt, en hoe je werkt: want je bent er nu echt klaar voor.

Gold Programma

-binnenkort beschikbaar-

Combinatie van workshop en online lessen om je de carrière boost te geven die je wilt: want nu ben je er echt klaar voor

Freedom Programma

-binnenkort beschikbaar-

Online lessen voor zelfstudie die je gaan helpen om de carrière te shapen die je vanaf wilt, onder jouw voorwaarden. Want nu ben je er echt klaar voor.

{

Wat anderen over mij zeggen als manager

Liz Smith: On a cold day in early Spring I walked into a meeting room full of strangers. It was my first trip to Amsterdam for my new job and I wasn’t sure what to expect of my colleagues. But I was welcomed with a warm smile and friendly handshake by a woman who introduced herself as Els and immediately drew me into the group. It took about 5 minutes for me to feel like I had always worked there.

That is Els in a nutshell. Yes she knows all about the practicalities of management, and she puts them to excellent use. But her ability to empathize with and include her colleagues is what makes her stand out. She welcomes diverse opinions, actively looks for constructive criticism and takes her own and others’ development seriously.

During my time working with Els, I benefited from her wise advice, humor and warmth more than once. And to this day if I’m faced with a tricky management situation, I ask myself ‘What would Els do?’.

Karen Farrington: Ik was 27 toen Els mij vroeg om mee te werken aan een high profile project binnen het bedrijf. De deadlines waren scherp gezet, de targets ambitieus en in deze ‘pressure cooker’ hebben we tezamen met de rest van het team meer dan een jaar lang mooie, creatieve dingen gedaan en een prachtig project resultaat neergezet.

7 jaar later deed de mogelijkheid zich voor om weer samen te werken aan een high profile project en daar heb ik gelijk spreekwoordelijk voor getekend.

Werken vóór Els is werken mét Els. Als geen andere manager in mijn carrière kan Els een team om zich heen vormen die absoluut complementair is in vaardigheden. Een leider in hart en nieren weet ze ons te binden om in te zetten voor een gedeelde visie. Haar management stijl kenmerkt zich door ‘credit where credit is due’ en vertrouwen om ten alle tijden – ‘Speak your mind’ – een kritische noot te kunnen uiten over een voorgestelde richting. Ze luistert, weegt, oordeelt, consulteert wederom en neemt een weloverwogen rationeel besluit waar wij – als team – ons voor in wilde zetten, ook als we het er niet mee eens waren. Dat is leiderschap, pur sang.

De lat lag hoog en we werkten hard, maar het resultaat was ernaar en de waardering ook. Ik heb enorm veel geleerd van werken onder Els. Lessen die ik nog steeds toepas met als voornaamste fier te zijn op wat ik aflever en niet teveel in te dienen met betrekking tot kwaliteit. Slopiness is just not acceptable.

Lydia Tacx: Werken voor Els (of beter gezegd, werken met Els) was een feest. Els vertrouwde de collega’s waarmee ze samenwerkte. Ze had het vermogen om een team te bouwen met specialisten, die ze vrijheid gaf om naar eigen inzicht hun werk te doen. Haar optimisme was aanstekelijk. Ze was duidelijk in wat ze verwachtte. Uitnodigingen voor vergaderingen zonder een afdoende verklaring waarom je haar tijd wilde, kregen nul op rekest. Op tijd komen was de norm. Vergaderingen eindigden 5 minuten voor het uur, zodat je voldoende tijd had om naar de volgende afspraak te gaan. Haar analytisch vermogen was (is) groot. Dat gecombineerd met de eigenschap om in oplossingen te denken, maakten dat we met een klein team heel veel voor elkaar kregen.

Nieuwste blogs

En waarom nu dan wel?

En waarom nu dan wel?

Dat is de vraag aan mij die ik me stel: waarom geloof ik nu dan wel dat mijn huidige (slanke) lijf permanent is? En dat ik nu echt wel alle oude (te grote) kleding kan weggeven? Voorheen deed ik het nooit. Ik verloor een paar kilootjes, en soms wel eens meer dan een...

How do I make you feel?

How do I make you feel?

Maya Angelou zei ooit: ze zullen vergeten wat je zei, maar ze zullen nooit vergeten hoe je ze liet voelen ... En oh is dat waar! Als ik denk aan alle mensen die invloed op me hebben gehad, realiseer ik me nu dat ze dat deden omdat ze me een goed gevoel over mezelf...

Doodsbang voor de tandarts

Doodsbang voor de tandarts

Doodsbang voor de tandarts. Zo bang, dat ik zelfs 6 jaar lang er niet heen ben geweest. Alleen een hele sterke pijnstiller haalde me over de streep. Totdat ik door mijn eigen onoplettendheid onverwacht een uitweg voor de angst vond. Hoe? Ik was al 6 jaar niet bij de...

Hours Mon 9:30 - 18:00 | Tue 9:30 - 18:00 | Wed 09:30 - 18:00 | Thu 14:00 - 22:00 | Fri 14:00 - 22:00