Reken af met hoog personeelsverloop

Hoog personeelsverloop: coaching en therapie voor je managers

Je wilt goed personeel behouden en doet daar je best voor, maar toch heb je een hoog personeelsverloop in je organisatie. En je merkt dat managers die een burn-out hebben gehad, niet meer zo goed functioneren als voorheen. Je wilt hen eigenlijk niet vervangen, maar op deze manier verdergaan is ook geen goede optie. Hoe zorg je ervoor dat zij weer plezier krijgen in hun werk? En hoe voorkom je een slechte werksfeer? Want je hoeft maar één negatief persoon te hebben door wie negativiteit zich als een olievlek verspreidt door een team, afdeling of de organisatie.

Vertrekken juist díé managers die je wilde behouden? Door goede begeleiding en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling breng je de positiviteit weer terug, zodat je personeel weer gemotiveerd aan het werk gaat. Zo lukt het ook jou om je goede managers te behouden en een fijne werksfeer te creëren.

 

Loop je hier tegenaan in je bedrijf of organisatie?

 • Je rententiebeleid faalt: er is een hoog personeelsverloop onder je managers, maar je weet niet waarom.
 • Het zijn steeds je beste mensen die vertrekken.
 • Je merkt dat er onrust is onder je personeel.
 • Er hangt een negatieve sfeer op de werkvloer.
 • Je wilt betere begeleiding voor managers met een burn-out.
 • Je wilt gemotiveerde managers, maar je weet niet hoe.
 • Je hebt afscheid genomen van een slechte manager, maar er is wel veel schade aangericht, waardoor het in verschillende teams niet meer lekker loopt.
 • Je wilt je goede medewerkers die niet zeker genoeg zijn van hun eigen kunnen, een steuntje in de rug geven.
 • Je merkt dat je beste manager last heeft van het imposter syndroom, en je wilt haar er graag vanaf helpen.
Hoog personeelsverloop

Hulp bij burn-out, onzekerheid en hoog personeelsverloop

Zo kan het niet langer. Je wilt af van dat hoge personeelsverloop en je wilt de juiste mensen behouden in je organisatie. Daarvoor is het belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten en vertrouwen hebben in zichzelf en in de toekomst. En dat is niet alleen relevant voor henzelf, maar juist ook voor jou als werkgever. Want een tevreden manager heeft zoveel meer te bieden. Maar wanneer negativiteit en onzekerheid de overhand hebben kun je doen wat je wilt, maar bereik je weinig.

Hoog personeelsverloop

Hi, ik ben Els, en ik help je managers richting succes

Ik ben zelf jarenlang manager en directeur geweest. Nu ben ik therapeut en coach en help ik managers om het maximale uit zichzelf te halen.

Door stress, burn-out of onzekerheid op het werk kunnen je managers vervallen in negatieve patronen, zonder dat ze het zelf doorhebben. En het is heel moeilijk om die patronen los te laten. Het gevolg: een negatieve spiraal die niet bevorderlijk is voor de situatie.

Door mijn ervaring als manager weet ik hoe het eraan toe kan gaan op de werkvloer. Ik snap als geen ander hoe frustrerend het is als je personeel negatief is of als het ziekteverzuim en personeelsverloop onder je managers hoog is. Ik heb ook ervaren hoe het is om aan de andere kant te staan: zelf een burn-out, geen zelfvertrouwen meer en geen plezier meer in het werk. Een andere baan leek de oplossing, maar wat bleek: het probleem was niet het werk, maar het zat in mijzelf. En dat is bij vrijwel iedereen zo 

Door mijn persoonlijke ervaringen, en door mijn ervaring in het opzetten van nieuwe teams en in het begeleiden van managers, snap ik precies wat jij en je personeelsleden nodig hebben. Al deze kennis en ervaring neem ik nu mee in mijn werk als therapeut en coach.

“During my time working with Els, I benefited from her wise advice, humor and warmth more than once. To this day if I’m faced with a tricky management situation, I ask myself: ‘What would Els do?’”

Liz Smith

Hoog personeelsverloop: goed personeel behouden door persoonlijke begeleiding

 

Wil je dat je personeel vol vertrouwen de toekomst in gaat? Kies dan voor mijn programma ‘Success creates success’. Hiermee help ik je managers individueel om weer vertrouwen te krijgen in zichzelf. In mijn programma ontdekken ze precies waar hun beperkende patronen en overtuigingen vandaan komen en doorbreken we ze. We vervangen ze door positieve patronen en dat is ontzettend waardevol. De negativiteit verdwijnt. Je managers hebben juist weer plezier in wat ze doen, ze weten waar ze naartoe willen werken en ze hebben zin om hun carrière nieuw leven in te blazen. Dit gevoel van succes straalt af op anderen, want succesvolle managers zorgen voor succesvolle teams en dus ook voor een succesvolle organisatie.

 

 • Je hebt weer een positieve sfeer op de werkvloer.
 • Je managers zijn gemotiveerd en hebben weer plezier in hun werk.
 • Je managers herstellen beter na een burn-out.
 • Het lukt je beter om goede managers te behouden.
 • Je ziet je goede managers weer het goede voorbeeld geven.
 • Je managers nemen nét dat extra stapje, wat hun werk en de organisatie verder brengt.
 • Je managers functioneren optimaal en hebben veel energie.
 • Je managers zitten op de juiste plek en maken optimaal gebruik van hun talenten en vaardigheden.
 • Je ziet dat juist de succesvolle managers hun teams supergoed begeleiden en aansporen tot het beste resultaat.
 • Je merkt dat succesvolle managers zorgen voor een succesvolle organisatie.

Hoe zit het programma in elkaar?

Met programma ‘Success creates success’ krijgen je managers 1-op-1 begeleiding. En dit is geen standaard begeleiding. We duiken namelijk diep in de kern van de problemen die ze ervaren. Dat doen we met Rapid Transformation Therapy en coaching. Dit individuele programma duurt 4 maanden en is helemaal afgestemd op wat je managers nodig hebben.

We beginnen met Rapid Transformational Therapy (RTT). Dit geeft razendsnel resultaat omdat het toegang geeft tot het onderbewustzijn. Dit doen we door middel van hypnotherapie. Hierdoor achterhalen we welke belemmerende overtuigingen en patronen er zijn en wanneer ze ontstaan zijn. Wat zorgt ervoor dat ze onzeker zijn? Of dat ze het gevoel hebben dat ze niet op de juiste plek zitten? Met RTT gaat dit veel makkelijker en sneller dan met gesprekstherapie. We behalen resultaten waar je bij gesprekstherapie maanden of zelfs jaren voor nodig hebt.

Na de RTT-sessie gaan we nog een paar stappen verder. Je managers krijgen 3 maanden coaching om dieper in te gaan op hun werk als manager. We nemen een duik in hun professionele ontwikkeling zodat ze hun volle potentieel ontdekken. Ze leren echte leiders te zijn, voelen zich zelfverzekerd en gaan graag nieuwe uitdagingen aan.

 

Het resultaat van RTT en coaching

Door RTT zien je managers snel een enorme verbetering in korte tijd. Ze laten zich niet meer tegenhouden door beperkende gedachtes. We hebben deze gedachtes namelijk vervangen door positieve patronen. Daardoor hebben ze weer zelfvertrouwen. Het is alsof het brein geherprogrammeerd is voor succes. Het gevolg? Je managers bruisen van de energie en ze zien weer mogelijkheden in plaats van beren op de weg. Ze deinzen niet terug voor een uitdaging, ze ervaren helderheid en durven weer het initiatief te nemen. Ze zijn niet meer bang voor mislukking maar zijn juist zelfverzekerd nu ze hun oude pijn achter zich gelaten hebben.

Kan dit echt binnen 4 weken? Ja. Na de eerste sessie voelen ze zich al alsof er een last van hun schouders is gevallen. We maken een audio-opname van de sessie en daar luisteren ze nog minimaal 3 weken naar, wat het nieuwe patroon nog sterker maakt. Daarna heb ik nog 2 gesprekken met hen om dieper in te gaan op de sessie en de effecten ervan. Zo maken we het nieuwe patroon een vast onderdeel van hun leven en zijn ze klaar voor succes. De 3 maanden coaching die ze daarna krijgen, geeft ze nog eens een extra boost. Ze leren nieuwe skills en stomen zichzelf helemaal klaar voor een succesvolle carrière vol zelfvertrouwen.

“Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Els en had een gevoel van ‘thuiskomen’ bij haar. Haar positieve aanpak en energie, haar overtuigingskracht en het vertrouwen dat ze had in het hele proces, gaf mij ook vertrouwen.”

Roos

Wanneer kies je voor ‘Success creates success’?

Hoog personeelsverloop onder managers 

Waarom vertrekken er steeds zoveel managers? En ook nog je beste mensen? Blijkbaar speelt er iets waardoor je een hoog personeelsverloop hebt. Het is vaak lastig om er zelf de vinger achter te krijgen wat de oorzaak is. Het kan aan de werksfeer liggen, maar soms zit het ook in de mensen zelf. Ze voelen dat ze niet op hun plek zitten of zijn onzeker, maar kunnen lastig aangeven waarom. In beide gevallen zorgt mijn programma voor duidelijkheid. Je personeel staat positiever in het leven en heeft weer meer plezier op de werkvloer.

Coaching en therapie na een burn-out

Na een burn-out eindelijk weer aan het werk. Het lijkt in het begin vaak alsof alles goed gaat. Maar toch worden mensen na een burn-out maar zelden weer de oude. De gemotiveerde, ambitieuze en energieke manager van toen lijkt nu in geen velden of wegen meer te bekennen.

Ziet je manager vooral problemen en bezwaren in plaats van mogelijkheden, terwijl vroeger geen uitdaging te groot was? Vraag je je af of jullie beter afscheid kunnen nemen, hoe zonde je dat ook vindt? Met mijn programma maken we in korte tijd de omschakeling naar positiviteit. Je manager heeft het oude zelfvertrouwen weer terug, voelt zich lekker, heeft weer energie en is klaar voor een nieuwe start.

Succesvolle managers voor een succesvolle organisatie

Het 4 maanden 1-op-1-programma

Success creates success

v
1 maand Rapid Transformational Therapy
v
3 maanden coaching
In vier maanden tijd maken we van je leidinggevend personeel geweldige managers vol zelfvertrouwen. Je benut hun volle potentieel, zodat je organisatie nog succesvoller wordt.

€ 1347

Inclusief btw

Haal het maximale uit je leidinggevend personeel

Gun je managers het beste. Neem contact op voor de mogelijkheden voor therapie en coaching.

Hours Mon 9:30 - 18:00 | Tue 9:30 - 18:00 | Wed 09:30 - 18:00 | Thu 14:00 - 22:00 | Fri 14:00 - 22:00